Hajózom – 3. rész/ esti szórakozás

Ha tapasztalt hajósok vagyunk, nagyjából tudjuk, hogy milyen is lesz a hajózás menete. Tudunk tervet készíteni a hosszabb-rövidebb utakra, tudjuk hogy egy-egy kikötőből hova, merre szeretnénk kirándulni. Persze, ha egyáltalán szeretnénk. Tény, hogy sokan pihenésképpen, gondtalan utazásként választják a hajós körutakat.

meraviglia
MSC Meraviglia – színházterme

 A legfőbb attrakció a színház (theatre). Vannak megrögzött színház látogatók – ők heti, havi és évenkénti rendszerességgel látogatják az világot jelentő deszkák palotáját a szárazföldön, szóval tudják miről szól. Aztán vannak, akik ki nem állhatják, mert szerintük addig nincs vége,míg a kövér hölgy énekel és utálják, ha haldoklik Júlia vagy a hattyú a színpadon. A hajósszinház viszont valami egészen mást nyújt: broadway típusú előadást, zenét, musical részletet ( pl. Karib tenger kalózai megzenésítve), ismert zenei alakok koncertrészleteit  (pl. Michael Jackson ) stb. … Így egyik nap a párizsi Moulen Rouge-ban érezhetjük magunkat, másik nap a new yorki Metropolitanben.  A produkciók pedig lehetnek nem csak zenések, hanem a zsonglőröktől az erőművészekig igen széles skálán mozognak. Szóval mindannyian megtaláljuk a szórakozásunkat az egy órás előadás alatt.

Az előadások csaknem napi rendszerességgel vannak. Azaz nyolc nap hajózás alatt van egy szünnap. Egy este alatt két időpontban nézhető meg ugyanaz a darab, mégpedig a két ültetéses vacsora ideje miatt. Akik a 2. ültetésre mennek, a vacsora elött mennek színházba (első előadás), akik pedig az 1. ültetésre mennek, azok vacsora után mennek (második előadás) . Helyfoglalás, jegyrendszer nincs, mindenki oda ül,ahol a leginkább megfelel neki, ill. helyet talál. Az öltözékről pedig már írtunk itt..

Jellemző minél nagyobb tengerjárón vagyunk, annál több közösségi térrel rendelkezik. Ahova az utas érkezik az ún. lobby bar vagy recepció – bár. Esténként, ha nem valamit orvosolni megyünk a recepcióra, akkor legtöbbször itt is egy pohár ital mellett kellemes klasszikusokat hallgathatunk : egy piano – zongora, amelyhez esténként csatlakozhat egy énekes vagy akár egy hegedűs is. A repertoár olyan, általában ismert dallamokból áll, ami a többnyelvű hallgatóságot szórakoztatja.

PREZIOSA_RECEPTION_06
MSC Preziosa – a lobby bar

Az esti szórakozásról gondoskodnak a különböző bárok, ahol az utas hangulatának, társaságának vagy zenei ismereteinek megfelelő zsánert választhat: soul, jazz, táncdalok, klasszikusok, világslágerek, – szóval, ahogy mondani szokták ” minden szinten, szinte minden”. Mivel napközben a vendégek részt vehetnek különböző kurzusokon, legyen az tánc, ének – esténként lehetőség adódik ezt akár elő is adni. De vigyázat, itt aztán a közönség értékel! 🙂

prezisa grand bar
MSC Preziosa – az egyik bár

Persze nincs hajó, amely ne gondoskodna a fiatal generációról. Az éjszakai nyitással indító diszkók a legmodernebb fény – és hangtechnikával várják a szórakozásra vágyó fiatalságot. Néha ( föleg a latino esteken) egy -egy “ereszd el a hajam” típusú csúcsra járatott hangulat is kialakul. A DJ pedig a legmenőbb számokat nyomja, persze azzal, hogy alkalmanként a vendégek extra zenei kívánságát is tudják teljesíteni. Ezért előfordul, hogy másnap sokkal kevesebb fiatalt látni a reggelinél 🙂

Szóval még egy fejezet, amelyben az esti szórakozás is megoldott, ha a hajós nyaralás mellett döntünk.

Tagged : / / / /

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: