A pakolás művészete 1. -koffer, táska, hátizsák

 A neten minden rajta van. Az is valószínűleg, hogyan pakoljunk az utazás előtt. Persze ez eléggé személyes kérdés és mindenki más dolgot tart fontosnak, leginkább azért mert az utazások egyáltalán nem egyformák, ki hosszabb, ki rövidebb útra indul. Néhányan puccos szállodában – ún. “resortban”, mások meg egyszerű panzióban, apartmanban, esetleg kempingben stb. szállásolódnak el. Szóval ez sohasem egyszerű.traveljob

Az utazótáska, hátizsák vagy bőrönd kiválasztása bizony nagyon FONTOS mozzanat. Táska fronton tenger sok a választék. Nem biztos , hogy a legdrágább a legjobb – mert egy drága Samsonite nagyon tartós, sikkes ám nagy hátránya, hogy elég nehéz – üresen is. Manapság meg elég szűken mérik a megengedett súlyt – leginkább a repülőkben

gurulós borondok
Négy dupla kerék – sokat segít az utazónak

Bőrönd – inkább nagyobb méretű, karbonszálas – vannak elég jók is, márkanév nélkül – fontos, hogy 3 -6 kilónál ne legyen nehezebb. A cipzár legyen erős, és a koffer mindkét oldalába lehessenn pakolni. A négykerek “meghajtás” hihetetlen jó dolog, velünk várakozhat mellettünk a csomagunk, anélkül, hogy megdőlne és szükség esetén rápakolhatjuk a kisebb cuccokat.

samsonite_andante_wheeled_duffel_32_2
Bírja a megpróbáltatásokat

Utazótáska – akik többször váltanak helyet egy út során, azoknak ajánlatos ezzel utazni – strapabíróbbak, kvesebb figyelmet igényelnek. Inkább a pakolászóst, vagyis nagyobbat válasszuk, mert szükség esetén kell legyen helyünk. Az anyaga pedig jó , ha masszív, akárcsak a cipzár és a két kerék meghajtás itt se rossz. A füle jó ha hosszú, mert, ha szabadon kell mozogjon kezünk, akkor hátizsákként is felkaphatjuk. Itt viszont megemlíteném Samsonite-ot http://www.samsonite.hu/home Igencsak masszívakat gyártanak – 10 éve dögre pakolom, húzom, roncsolom, cipelem, dobálom, rugdosom (és mások is, pl. személyzet a reptereken) – ugyanolyan formájú maradt, nyílik – záródik, a kerekek tökéletesek. Szóval jó befektetés volt.

Black_HandleUp_11004
Légi kísérők kedvelt eszköze

Kiskoffer – ilyet csak olyan vegyen, aki rá van kattanva a fapados járatokra , 1-2 napos városjáró repülésekre vagy rövid buszos körutakra, mert egyébként, soha nem fogja kihasználni, porfogónak meg minek.

waterproof-oxford-travel-bags-men-best-rucksack-vintage-motorcycle-rucksack
Túrára, sportosabb alkatúaknak, fiataloknak

Hátizsák – túrázóknak, hosszabb utakra, ahol egyenletlen terepen is haladhatunk és ahol több mindent magunkkal kell vigyünk. Mivel biztosan gyüröttek lesznek a holmijaink, ne ezt vigyük egy 4-5 csillagos hotelbe. ahol figyelmet szentelnek a dresscod-nak. Fontos, hogy több szintűen lehessen belepakolni, egy-egy része egymástól el legyen különítve (zsebek, ki – , behajtók, cipzározhatóak) és az alsó része védett legyen beázás ellen. Ha soklitereset választunk, úgy könnyű kell legyen, mert ha belecuccolunk megszakadunk a súly alatt és hátunk megsínyli rendesen.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: